lördag 6 juni 2009

Burgare á la LCHF!

Igår gjorde vi hamburgare med sallad som "bröd" istället för vanliga hamburgarbröd. Anledning till detta var inte, som man kanske kan tro i dessa tider, att vi har gått över till GI, LCHF eller någon annan lågkolhydratdiet utan för att vi tyckte att hamburgarbröden var alldeles för dyra. Hur kan lite bröd med sesamfrö ha ett kg-pris som är dubbelt så högt som köttfärsen vi använde för att göra burgarna? Att utesluta brödet är helt klart något vi kan tänka oss att göra igen, det blev väldigt gott. Ett annat alternativ vi har funderat på är att baka våra egna hamburgarbröd. Någon som har ett bra recept där brödet inte blir för kompakt?

3 kommentarer:

nonhosonno sa...

Det ser smarrigt ut det där :)

Spargrisens Mor sa...

Verkligen "smarrigt"!
Kan göras ännu "smarrigare" och utan bröd, om ni kollar här:
http://lchf-kost.blogspot.com/2009/04/hamburgare-med-cole-slaw-vitlok.html
Btw, det hamburgerbrödet var dyrt!!!
Klokt av er att avstå.

29m2 sa...

nonhosonno: tack!

Spargrisens Mor: Tack för tipset, det verkar himla gott. Det ska vi prova!