lördag 22 september 2012

Hälsosam mat

Innan sommaren skrev vi ett inlägg om hälsosam mat och ett mål om att gå ner några kilo i vikt. Tyvärr nådde vi inte riktigt det målet under sommaren. Det blev lite för mycket livsnjutning i form av gott vin och grillad mat istället för nyttig mat och träning.

I höst är det nya tag som gäller och vi försöker hitta inspirationskällor när det gäller nyttig, snabblagad och billig mat.

Vi har än så länge hittat en intressant artikel på tasteline som handlar om hälsosam familjemat. I den ges några exempel på hur klassiska rätter så som hamburgare och korv stroganoff kan göras mer hälsosam.

Någon annan som har tips på god, nyttig, snabblagad och billig mat?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken oinspirerande blogg.

Jag förstod på direkten att ni inte skulle uppnå era mål, när jag läste detta "Just nu väger vi 86 kg respektive 94 kg och våra mål är att gå ner till 80 respektive 90 kg innan sommaren!"

Inlägget var skrivet 9 Mars, och jag antar att det är kvinnan som väger 86 kg och mannen 94 kg.

Ert mål borde vara att gå ner minst 12 kg var till 9 juni, eftersom ni båda uppenbarligen är överviktiga.

Då har ni ca. 12 veckor på er och det innebär att ni ska gå ner i snitt 1kg per vecka, vilket är ett fullt rimligt och realistiskt mål.

Ert mål på att gå ner 4kg var, visade på att ni inte är 100% seriösa och att ni hade helt fel inställning. Skärp till ER! Och skaffa riktiga mål och kämpa för att nå dem!