måndag 24 augusti 2009

Trogen Prenumerant?

Som ni såg i månadssammanställningen för juli hade hon köpt en tidningsprenumeration för 70:-. Detta var ett erbjudande från en fototidning på 2 tidningar och en fotobok vilket hon tyckte var en bra affär. Men efter dessa två nummer sa hon upp tidningen eftersom priset per tidning var 65:- vilket hon ansåg lite väl dyrt.

Hon sa upp den via tidningens hemsida och fick då frågan om hon kunde tänka sig att svara på lite frågor på varför hon sa upp tidningen vilka hon svarade på. Efter att ha svarat på 3-4 frågor fick hon frågan "Vad synd att du säger upp tidningen av ekonomiska skäl, vill du inte förlänga prenumerationen om du får 4 nummer för 120:-?"

Är inte detta fel? Om hon inte hade försökt säga upp tidningen hade hon forsatt att få den för 65:- kanske i flera år till men så fort hon försöker säga upp den så får hon ett supererbjudande. Varför är det så? Borde inte tidningarna istället försöka satsa lite på sina trogna prenumeranter och kanske ge lite rabatt efter det att en person har tagit del av 5, 10 eller 15 nummer.

Nu var det så att hon ändå inte tyckte att tidningen var särskilt bra så därför sade hon upp den i vilket fall som helst. Annars är ett spartips att om man vill läsa en månadstidning så är det bara att gå och sätta sig på biblioteket för biblioteket där vi bor har i varje fall de flesta tidningarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Prisdifferetiering:
http://www.laurelli.com/ordbok/ord/prisdifferentiering.asp