lördag 14 november 2009

2000 - 5000 kr över/månad

Varje månad får en av oss mellan 2000 och 5000 kr över, efter att alla kostnader har betalats och 500 kr har sparats i fonder. Redan nu finns en buffert på drygt 200 000 kr hos sveadirekt, ca 40 000 kr i fonder/aktier samt ca 50 000 kr på löne- och nödkontot hos banken.

Det lån som finns är till csn, och inga återbetalningskrav har börjat komma (ännu). Räntan hos banken eller sveadirekt, är ju inget att hänga i julgranen, samtidigt har ju börsen i år gått upp drygt 45% så att en dipp skulle komma känns inte omöjligt... Så vad ska man göra med sina överblivna slantar?

Att betala av till csn är ju alltid ett alternativ, å andra sidan är csn-lånet ett av de fördelaktigaste man kan ha, och att vara likvid är kan ju inte vara fel...

Så kära blogg-läsare vad skulle ni gjort om ni hade 2000 - 5000 kr över i månaden och var i samma ekonomiska sits?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vill ni ha en lånsiktig och säker investering så tycker jag att ni ska skaffa en kapitalförsäkring och köpa aktier i BlackPearl Resources. Ett kanadensiskt tungolje och gas bolag listat på stockholm och toronto börsen. Kommer troligen bli uppköpta om 2-6 år. för väldigt mycket mer än vad det är värderat till nu. Hejsvejs / P

Anonym sa...

Hallå igen, hät är lite länkar om ovanstående bolag.

https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/kurslistor/aktie.jsp?orderbookId=85707


http://www.blackpearlresources.ca/s/Home.asp



http://www.redeye.se/medlemsanalys/25065


Mvh / P

Petter sa...

Jag skulle öka andelen av investeringar så att en större del ligger där den riktiga och långsiktiga tillväxten finns:
Brasilien
Kina
Indien
Nu verkar ni ha fördelningen ca 85/15 för ränta/aktier (fond).
Fundera på att justera till 70/30 eller liknande.

Ryssland om ni vill vara aktiva och bevaka på dagsbasis, dvs sälja när det går ner så ni slipper nergångar på 80%.

Anonym sa...

Det enda jag vet är att ingen vet vad som kommer att hända den närmsta tiden. Det bevisade fredagsbörsen. Negativa siffror och usa börsen STIGER! Behöver ni inte pengarna på 1-2 år skulle jag nog investera en del av dem och öka mitt sparande i värdepapper. Kort skulle jag ligga i Bear. Skistar är intressant på kort sikt också. Lång skulle jag ligga i investmentbolag. Gillar Öresund med bra dir avkastning. Lycka till!

A

29m2 sa...

Tack för alla tips och idéer. Vi återkommer när vi har tänkt ut hur vi ska göra :)