måndag 17 november 2008

Kassabok

Varje månad för vi kassabok över våra gemensama utgifter. Detta är som vi tidigare nämnt mat och fasta utgifter, men även andra gemensama utgifter som denna månadens bokköp för 400:-. Vårt mål med att föra kassaboken är att se var våra pengar egentligen tar vägen och försöka minimera de tråkiga utgifterna så som mat mm.

Denna månaden har vi än så längre handlat för 1800:- vilket är en del med tanke på att vi ännu inte betalt hyra och bredband etc. Vi har sammanlagt handlat 10 gånger, det vill säga mer än varannan dag, vilket känns för mycket. Det borde vara rimligt att försöka få ner det till under 10 gånger i månaden eller var tredje dag. Att storhandla varannan vecka är inget alternativ då vi inte har någon bil. Den affär vi i dagsläget handlar mest på är Netto som har billig frukt och grönt så att storhandla på t. ex. Coop, Willys eller Ica hade nog inte gjort någon större skillnad. Bra erbjudande på köttfärs eller kyckling får oss dock att cykla till stormarknaderna. men det är inte så roligt att cykla bland alla Volvobilar.

De senaste dagarna har vi försökt att inte handla alls vilket har gått ganska bra, men nu har matlådorna i frysen tagit slut och vi behöver köpa basvaror som lök, mjölk och smör. Så imorgon blir det en runda till Netto igen.

Inga kommentarer: