måndag 11 maj 2009

Måndag igen

Då var det återigen måndag. Helgen har varit skön och ägnats åt allt från matlagning till datorskruvande.

Vi skrev ju förr några månader sen att vi hade köpt luft på burk för att ta bort damm i en av våra bärbara datorer. Att spraya bort dammet på kylflänsen som vi gjorde då verkade fungera i några dagar men sen blev datorn väldigt varm och började stänga av sig igen. Så i helgen skruvade vi bort kylflänsen för att komma åt fläkten som inte verkade röra på sig. Det visade sig att det satt en dammtuss större än dammtussarna som ligger längst in under sängen i fläkten så det var ju inte så konstigt att den inte rörde på sig. När dammtussen väl var borttagen och datorn var ihopskruvad igen fungerade den perfekt, den är varken för varm eller stänger av sig. Så dagens tips är att våga skruva i era icke-fungerade datorer; Det kan ju antagligen inte bli sämre. ;)

2 kommentarer:

Eee sa...

Jag har hört att man kan skruva ihop en väl fungerande dator för bara någon eller några tusenlappar. Att skruva i datorer och med datordelar är inte så svårt, bara man tar sig tid och har lite tålamod (och en antistat-matta).

29m2 sa...

3R: I vintras byggde vi en stationär som vi skrev om här. Den kostade då 2829:-,säkert billigare att bygga idag. Det dyraste var hårdisken på 1 TB. Den duger för surf, film, musik och annat vardagsanvänade!