fredag 10 juli 2009

Saften är klar!

För några dagar sedan satte vi ju lite flädersaft. Idag har vi buteljerat den på plastflaska för infrysning. Som ni ser så använde vi oss av de verktyg vi råkade ha hemma dvs kaffebryggarutrustning.

Saften blev god, det enda vi kan anmärka på är att vi nog tog för mycket socker, den klumpade sig i botten av vår popcornskål så vi har nog kastat bort flera deciliter socker. Saften blev ändå inte sur så till nästa år tar vi mindre...

Fläderblommorna har vi förövrigt "stulit" från kommunens allmäningar. Men eftersom vi betalar tv-licens känns det helt okej.

Vi kan alltså konstatera att man med bla:
  • popcornskål
  • kaffbryggartillbehör
  • kommunala fläderblommor
kan göra en utsökt dryck!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Allemansrätten...

Anonym sa...

Fläder växer inte på marken... Tycker TV-licensen var en fullgod motivering. Den ska jag använda mig av i framtiden. Om jag betalar licens.

29m2 sa...

Anonym 1: Vi är inte helt säkra på att allemansrätten gäller i kommunens "parkaktiga" områden...

Anonym 2: Du har nog rätt i att det bara gäller saker som växer på backen...

Frida sa...

Ett tips till nästa år: Rör om flädersaften 2 ggr/dag så klumpar sig inte sockret. Se dessutom till att lösa upp sockret i det kokheta vattnet innan allt slås över citron och blommor.

29m2 sa...

Frida: Tack för tipset. Men som vi nämnde så blev saften i vilket fall som helst väldigt söt så man kanske minska sockermängden lite också?