Men i bland tryter fantasin och det blir samma gamla maträtter i matlådorna och då är det inte så kul. Därför blev vi glada idag när vi hittade artikeln "Gör matlådor – tjäna 11 800 kronor" idag på Allt om mat. Det är TV-kocken Sara Begner som ger sina smartaste knep på hur man fixar en billig matlåda:
- Satsa på bra och billiga råvaror – som rotfrukter, lök och kål.
- Köttfärs, fiskblock, kyckling, ägg och köttbitar som fläsklägg, bog och högrev är billiga och bra proteinkällor.
- Bönor och linser är både nyttigt, billigt. Supergott att göra sallader av!
- Soppor och grytor är sparmat som passar perfekt.
- Bulgur, pasta, ris, quinoa och potatis är toppen som bas.
- Kasta inga rester – använd till soppa, pytt och röror.
4 kommentarer:
Vilka är era bästa matlådetips?
Alltid bra med billiga rätter. Kör ofta med köttfärs och bog och liknande och gör flera portioner samtidigt som räcker.
Köttfärs är ju en mycket bra och billig basvara. Liksom pasta, ris, kyckling, potatis m.m. Jag gillar lasagne, pasta med köttfärssås, wok och pasta med olika pastasåser som matlåda. Vissa saker passar sämre då det blir torrt när man fryser in.
Vi gillar också köttfärs; man kan t ex chili con carne, lasagne eller pasta bolognese. Ett tips är att blanda i lite rivna morötter det blir både godare, billigare och nyttigare.
Skicka en kommentar