tisdag 6 oktober 2009

von Lidl

Lidl är en affär som man antigen älskar eller hatar och i Sverige verkar det vara flera om hatar än älskar. I varje fall är det så i vår bekantskapskrets. Vi förstår egentligen inte varför. De vanligaste kommentarerna är att Lidl säljer ju inga svenska grejor och därför kan man inte handla där. Men för det första så säljer Lidl svenska grejor, t ex Arla-mjölk och Scan-kött och för det andra vem säger att det svenska grejorna är dem bästa?

Vi handlar på Lidl då och då eftersom de är billiga, har god mat (speciellt deras oliver och en salami) och är en lagom stor butik. Vi har inte märkt att Lidl har sämre kvalitet på sin mat än andra butiker snarare tvärtom. Deras fiskpinnar är till exempel godare än Coops i ungefär samma prisklass. Sen är det klart så att vi inte har testat allt och det finns riktigta lågmärken på Lidl precis som i alla andra butiker; deras inplastade korvar med bröd att värma i microvågsugnen håller vi oss t ex långt borta från.

7 kommentarer:

Gurkan sa...

De har även ekologiska varor.

Älska/hata en mataffär? Hur går det till?

Gustav sa...

Det är nog ganska lätt att hata Lidl. Ett litet axplock från deras verksamhet:

Förgiftar kastad mat för att hemlösa inte skall äta upp den.

Utrustar menstruerande kvinnor med "mensband" som visar att de har tillåtelse att gå på toaletten på arbetstid.

Installerar spionkameror i personalens omklädningsrum.

Vägrar bygga kundtoaltter.

Vägrar erbjuda personalen hemtidsjobb vilket gör att endast kvinnor/män med heltidsarbetande partner kan försörja sig på lönen.

Det finns oerhört mycket mer som det ovan att berätta om Lidl. I slutändan handlar det om huruvida man skall kombinera moral med konsumtion. Jag gör det men kräver inte detsamma av alla andra.

jonas sa...

detta med mataffärer... många handlar dyrt på ICA pga status, låt dem göra det. Jag handlar billigt och bra på Willys och Netto.

Gurkan sa...

Inget av det som Gustav nämner berör mig personligen eller som kund.
Jag hatar väl ingen för att de inte gör det som är politiskt korrekt.

Moral? I affärer? Tillåt mig skratta...

saravillfara sa...

I Umeå har vi inget Lidl, så jag har aldrig handlat i någon sådan butik. Däremot så har de byggt en butik i stan, men som de valde att aldrig öppna. Lite konstigt kan man tycka.

Pengar och cash sa...

Jag tycker Lidl är kanonbra! Man kan köpa en massa billigt där. Spagetti 500 gram för 4.90:- till exempel.

29m2 sa...

Ojoj, det verkar som om det är som vi säger antigen gillar man LIDL eller så gör man absolut inte det. Vi handlar ivarje fall på LIDL och kommer att fortsätta med det, oavsett om de har en kundtoalett eller ej.