Den maträtt som förekommer oftast i vår matlåda är nog lasagne. Detta eftersom lasagne är en sådan rätt som blir god efter uppvärmning i microvågsugn. Det är ganska lätt att göra många portioner samtidigt. Med både morötter, lök och krossade tomater i köttfärssåsen får man dessutom grönsakerna i maten direkt och behöver inte ha en extra låda med sådana med sig.
En annan rätt som förekommer flitigt är olika typer av wokar. Även detta eftersom det är en "allt-i-ett-rätt". Favoriten är kycklingwok med kokosmjölk, chili, vitlök och ingefära. Bara att fräsa kyckling, kryddor och valfria grönsaker och sedan hälla på kokosmjölk och låta puttra ett tag. Ät med kokta nudlar men tänk på att inte koka nudlarna för mycket om de ska micras.
En annan favorit är chili con carne med ris. Detta eftersom även detta är en allt-i-allo-rätt som är smidigt att laga och ris smakar godare än t ex potatis efter uppvärmning i micro.
Fiskgratäng och olika typer av pajer är två andra tips.
Några allmäna tips att tänka på vid matlådelagning är:
- laga gärna något med sås, t ex grytor, pastasås eller wok. Annars blir det lätt torrt.
- Pasta och ris blir oftast godare än potatis efter uppvärmning.
- Försök laga rätter med "allt-i-ett" så att man inte behöver ta med flera lådor.
- Sås som ska vara kall, eller ketchup, är lätt att ta med i en liten filmburk.
2 kommentarer:
Filmburk? Vad är filmburk?
Anonym: En filmburk är en burk som innehåller film till analoga kameror. Goggla filmburk så får du se vad vi menar. Att använda en annan liten burk går självklart också.
Skicka en kommentar