tisdag 24 mars 2009

Gärna medalj men först rejäl pension

I en artikel i SvD från igår det att läsa att både LO:s Wanja Lundby-Wedin och arbetsgivarnas Urban Bäckström uttrycker överraskning över pensionerna till AMF:s förre vd Christer Elmehagen. Wanja Lundby-Wedin sitter i AMF:s styrelse och varje år har styrelsen godkänt pensionsbeloppen på sammanlagt 48.5 miljoner kronor de senaste fem åren.

Eftersom Wanja som LO-ordförande är medlem i sossarnas partistyrelse kan vi bara gratulera henne till att sossarnas slagord från Andrakammarvalet 1958 "Gärna medalj men först en rejälpension" faktiskt inte är helt främmande verkligheten. I alla fall inte för några av Wanjas arbetskamrater.

48,5 miljoner kronor är ur två studenters ögon i varje fall en rejäl pension som ger ungefär 4 850 000 matlådor om de kostar 10 kr styck att laga. Om man äter 3 matlådor om dagen skulle dessa matlådor räcka i 4429 ÅR. Så många år räknar alltså Wanja med att karln ska leva efter han gått i pension, eller?

Än en gång grattis, även om det tog över 50 år för mantrat att bli uppfyllt så ur ett konservativt perspektiv är det ingen längre tidsrymd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En dag är det du som är Wanja.

Anonym sa...

2010 års valaffisch borde vara:
"Gärna medalj, men först samma skatt (som när jag jobbade)"