torsdag 12 mars 2009

Att bo trångt..

Vi får ständigt frågan hur det egentligen går att bo två personer i en etta på 29 kvadratmeter. Vårt ständiga svar är att det går bra vilket folk verkar förvånade över. Men det är verkligen så att det går bra. Visst finns det stunder då det hade varit skönt med en större lägenhet, t. ex. när man har gäster, när en vill sova men inte den andra och om en vill plugga och den andra göra något annat. Men fördelarna med att bo litet överväger helt klart nackdelarna; det är till exempel billigt, lätt att städa och väldigt mysigt.

Vi tror dock att både måste anstränga sig för att vi ska fortsätta tycka att det är trevligt att bo så här trångt ett tag till. Både måste visa hänsyn till varandra och acceptera om den ena av oss vill till exempel sova. Det är också viktigt att försöka hålla ordning; för en stökig liten lägenhet blir verkligen kaos. Det är av samma anledning viktigt att man bara har det som behövs framme och stoppar undan andra saker på vinden eller i garderoben. Det är dock väldigt lätt att hålla i ordning i en liten lägenhet och om man plockar undan 5 minuter varje kväll/morgon så blir det nästan aldrig rörigt. Slutligen är ett viktigt råd att man inte behöver göra allting tillsammans; ibland är det bra att låta sin partner vara själv hemma och få lite "egen tid".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur har ni möblerat lägenheten? Har ni några smarta lösningar som ni är särskilt stolta över? Jag läste en gång i tidningen om ett par som bodde i en lägenhet på 11 kvm. Det var en rest från att man gjort om väldigt stora lägenheter till mindre bostäder, denna lilla "tarm" hade då blivit över och blivit en liten lägenhet. De hade lyckats få in både sovrum, matsal, köksdel och toa - om man tänker på hur båtar kan vara "möblerade" förstår man hur det gick till.

29m2 sa...

Anonym: Vi ska försöka skriva ihop ett inlägg om vår möblering...