tisdag 3 mars 2009

Snart vår - dax att börja träna billigt!

Nästan all form av fysisk träning eller sport kostar pengar. En träningsform som inte behöver kosta så mycket, även om om det går att köpa en massa dyra prylar, kläder och skor, är löpning.

Det enda dyra man behöver är ett par skor, och sådana kostar normalt ca 1000:-om man inte har riktig tur och hittar några på rean. Vanligtvis håller ett par joggingskor i 100 mil, så det blir ju bara 10 kr milen. Och ska man förbruka ett par skor på ett år måste man ju snitta nästan två mil i veckan :P

Så länge man är motionär och vädret är okej kan man springa i billiga, sunkiga kläder, tex reklam tröjor.

En av oss försöker springa regelbundet och har därför varit medlem på jogg.se i några år, där har man sin sida som man kan lägga in sina träningspass på och det är ett riktigt bra sätt att hålla sig motiverad när man ser hur långt man sprungit i år, per månad osv. Att försöka slå tex hur långt man sprang i mars förra året är en morot.

En annan bra sida för löpning/joggning är www.gmap-pedometer.com där man kan skapa sina löpar-rundor och även se hur mycket kalorier en runda förbränner, ännu ett sätt att motivera sig!

Vi brukar även använda kaloritabell.com för att kolla upp olika råvaror men även för att se hur mycket extra man förbränner när man till exempel varit på cykeltur...

4 kommentarer:

Anonym sa...

joggingskor för 100spänn?+ jag köpte mina på rusta för 199kr.
sambons kostade bara 99kr där.

mina skor:
199kr/31dagar=6,41kr/dag.

29m2 sa...

gardens: Självklart kan man göra riktiga fynd på tex rusta! Om man vill vara säker på att få bra kvalitet så är normalpriset för ett par jogginskor i en sportbutik tyvärr 1000 kr :( Kläder och speciellt skor är väldigt individuella och vi tycker att det är viktigare att köpa skor som verkligen passar så man inte får tex knäproblem, än att snåla.

De på bilden kostade nog en femhundring på rean för något år sen.

Anonym sa...

6,41 kr/dag för ett par skor verkar dyrt tycker jag. Mina skor för 1200 kr kostar nog bara 1,64 kr per dag.

29m2 sa...

Anonym: Räknar du på mer än 31 dagar då kanske? ;)