lördag 14 mars 2009

Inredning

En av hemligheterna med att klara av att bo på liten yta är att se till att inreda smart. Man får inte ha för mycket saker för då känns lägenheten lätt stökig men man vill ändå ha allt man behöver.

Vi är nöjda med vår inredning; utan att lägenheten ser överbelamrad ut så har vi allt vi behöver. En säng, en halv billy-bokhylla som fungerar som nattduksbord, en soffa, ett litet soffbord, 1 köksvagn, 4 stolar, 4 Billy-bokhyllor, 2 Benno-hyllor, en datorhurts och 2 skrivbord, varav det ena även kan fungera som matbord.

Istället för en stor platt-TV har vi en kombinerad dator-skärm och TV något som sparar väldigt mycket plats då denna står på ett av skrivborden och ingen extra TV-bänk behövs.

Vårt tips för att få mycket funktion utan för mycket prylar är alltså att satsa på saker som går att kombinera som till exempel skrivbord/matbord och TV/datorskärm.

1 kommentar:

Anonym sa...

En liten lägenhet jag minns var ordnad så att - det var bara ett rum med en fransk balkong - till vänster stod en soffa i form av en lite mer antik och hög soffa ("empire"). Framför soffan ett rätt högt bord. På så sätt hade man både matbord och soffgrupp. Två stolar. Mitt emot soffan, på högra långväggen var sängen monterad. Den var monterad på en ställning som var kanske 1,30 cm hög - lika hög som låga "Billy-hyllor". Billy-hyllor täckte mycket riktigt sängbenens långsida. Säng-ställningen var kanske 120 cm bred men sängen bara 90 (det här var för en person). När man klättrade upp kunde man dra ned en träpersienn och skärma av sängdelen. Där fanns också en liten garderobsdörr som gjorde att man kunde gå in i en låg garderob under sängen, bakom Billy-hyllan. Ett par bokhyllor stod på var sin sida om soffan, och ovanför soffan var en lång bokhylla monterad en bit ned från taket. På den stod prydnadssaker. Jag kommer inte ihåg var TV:n stod (det här var före datorerna) men antagligen i Billy-hyllan. Just det där med sängen, träjalusiet och garderoben bakom/under sängen tyckte jag var ganska smart.