onsdag 2 september 2009

Plommonchutney

Med 1 kg av alla plommonen och en av våra nyskördade chili gjorde vi plommonchutney. Receptet hittade vi på Ica. Resultatet blev sådär måste vi säga. Vi följde tipset om att 4 kanelstänger gav för mycket kanelsmak och tog bara två men resultatet blev ändå ganska tråkigt. Det blev en röra som smakar lite kanel, lite chili och lite plommon; men det känns som om smaken saknar en dimension. Men det kanske blir bättre om den får stå och mogna till sig i kylskåpet några dagar...

När vi ändå var i farten och kärna ur plommon kärnade vi ur några extra och lade i frysen för att ha i höst så nu är det bara några få plommon kvar som vi funderar på att göra plommonpaj på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanalsmak låter ju lite vattnigt ;-)
Men plommonpaj låter helt fantastiskt!

29m2 sa...

Anonym: Haha, lustigkurre där. kanal, ehh kanel, är tydligen svårt att stava rätt till..