Med 1 kg av alla plommonen och en av våra nyskördade chili gjorde vi plommonchutney. Receptet hittade vi på Ica. Resultatet blev sådär måste vi säga. Vi följde tipset om att 4 kanelstänger gav för mycket kanelsmak och tog bara två men resultatet blev ändå ganska tråkigt. Det blev en röra som smakar lite kanel, lite chili och lite plommon; men det känns som om smaken saknar en dimension. Men det kanske blir bättre om den får stå och mogna till sig i kylskåpet några dagar...
När vi ändå var i farten och kärna ur plommon kärnade vi ur några extra och lade i frysen för att ha i höst så nu är det bara några få plommon kvar som vi funderar på att göra plommonpaj på.
Ten of the Best Gadgets That Make Home Maintenance so Much Easier
59 minuter sedan
2 kommentarer:
Kanalsmak låter ju lite vattnigt ;-)
Men plommonpaj låter helt fantastiskt!
Anonym: Haha, lustigkurre där. kanal, ehh kanel, är tydligen svårt att stava rätt till..
Skicka en kommentar