söndag 5 april 2009

SJ i våra hjärtan

Då en av oss ska åka och hälsa på släkt och vänner denna vecka försökte vi boka en sista-minuten biljett genom att använda ett värdebevis vi fått på grund av en tidigare tågförsening. För att använda ett värdebevis kan man inte boka biljetten över nätet på SJ:s hemsida utan måste antingen ringa SJ:s kundtjänst eller gå ner till stationen och prata med SJ där. Eftersom kundtjänsten på stationen inte har öppet idag så att det går att boka en sista-minuten imorgon kväll så ringde vi SJ:s kundtjänst men då visade det sig att det inte går att boka sista-minuten överhuvudtaget över telefon utan det måste göras på deras hemsida eller på stationen... Borde inte telefonnissen och de som jobbar på stationen ha exakt samma datorsystem och således kunna boka exakt samma biljett? Någon som vet vad haken egentligen är? Nu visade sig att det fanns en inte alltför dyr icke-sista-minuten biljett imorgon eftermiddag ändå så att släkten och vännerna får besök redan imorgon kväll. Sen kan man fortsätta att diskutera att bensinkostnaden om vi hade haft en bil hade blivit betydligt lägre om man skulle köra de 40 milen istället för att betala för en tågbiljett. Sänder inte det lite fel signaler i miljötänkar Sverige? Vi väntar med spänning på att monopolet ska avskaffas!

6 kommentarer:

Sefo sa...

Vi har samma problem, priserna på sj! =/
Jättetrist att det är billigare för oss att ta bilen och köra 50 mil!

29m2 sa...

Strävar Efter Finansiellt Oberoende: Vi tycker att det är helt galet att det är billigare att ta bilen. Nu är det bara en av oss som ska åka men om både skulle åka hade det säkert till och med varit billigare för oss att hyra en bil och köra istället för att ta tåget trots de billigare studentbiljetterna.

Sefo sa...

Usch, det är bedrövligt! Någonstans tycker då jag att det borde vara ännu billigare för er studerande! Måtte det bli ändring på det här!

Om jag inte minns fel så kan ni ha i åtanke att det finns någon firma som lånar ut bilar gratis, då dem vill ha dem på olika orter. Ska kika om jag hittar sidan. Vet inte om det gäller alla städer men det kanske är värt att kika på för er?

Sefo sa...

Här kommer länken, ni kan ju alltid kolla om det är möjligt! =)

https://www.hertzfreerider.se/unauth/

Cristoffer sa...

Det går visst att boka SJ resor med värdebesvis på nätet. Gjorde det så sent som i förra veckan.

29m2 sa...

Strävar Efter Finansiellt Oberoende: Tack för tipset, den sidan ska vi ha koll på.

Cristoffer: Vi såg att det har ändrat det nu men på vårt värdebevis stod det utryckligen att "Värdebeviset kan användas när du handlar i SJ Resebutik eller via telefon 0771-75 75 75. Värdebeviset kan inte användas vid köp av resa via www.sj.se, biljettautomat eller ombord på tåget"