I det nya numret av Coops mersmak (nr 4, 2009) finns en artikel som handlar om överbliven mat som oftast slängs av ren rutin. Tidningens tips är att istället använda denna mat i en ny rätt en eller två dagar senare eftersom mat som kyls ner snabbt efter tillagning i det flesta fall håller ett par dagar i kylskåpet. De säger också att fisk, kött och skaldjur luktar illa om det blir för gammalt så risken för att "råka" få i sig dålig mat är väldigt liten.
Det tipsar vidare om att om man har överbliven pasta kan man göra pastagratäng, överbliven potatis blir till en god potatissallad och överbliven skinka, salami eller kassler kan bli en trevlig paj.
Slutligen tipsar de om en folder utgiven av Konsumentföreningen Stockholm med namnet "Släng inte maten!" där man kan läsa på hur man ska göra för att inte behöva slänga mat i onödan.
onsdag 22 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar