fredag 10 april 2009

Irriterande

Just nu har vi ett riktigt I-landsproblem som irriterar oss; Varför har butiker som skickar ut reklam om billig mat aldrig maten hemma? Om man är där tidigt i veckan har varan inte kommit in än och om man är där sent i veckan är den slutsåld.

4 kommentarer:

slantar sa...

jadu,det har vi undrat länge...

och apropå 29kvm,vi bor på 47kvm,men vi har väldigt bra planlösning+inglasad balkong,så det känns större.vi har som 5"rum"
hall,kök,toa,vardagsrum/sovrum och inglasad balkong på cirka 8kvm.

ytan är inte allt,men planlösningen är!

Anonym sa...

Alltså, det är ju jättelätt att svara på. Det är såklart inte meningen att ni ska köpa den billiga maten de annonserat om. Det är bara till för att locka in er i butiken. Väl där så ska ni såklart köpa andra, och dyrare, saker.

Martin för framtiden sa...

Lockvaror är ett urgammalt knep att locka kunder till sin butik med. Alla använder det, Elektronikjättar ända ner till lokala ica nära butiken. Tyvärr kan det ofta vara så att varan aldrig finns, vet inte om det finns något kontrollerande organ mot sådant, vet inte hur många gånger jag åkt till siba i min ungdom för att köpa någon pryl som inte kommit in än eller som redan är slut även om man är där extremt tidigt.

29m2 sa...

Anonym & Martin: Visst är det lockvaror, så man ska åka dit och handla allt annat också. Det är ju inte riktigt som hemelektronikbutiker där man oftast köper en jättedyr pryl som man planerat i flera månader. Vanligtvis brukar de större svenska matvarukedjorna som Wilys, Coop och ICA ha det dom säljer till extra pris hemma.Netto däremot har aldrig sina erbjudanden hemma. Sen kan man tycka att de affärer som har "medlemskort" borde ha de varor som de säljer till medlemmspris hemma... Men så är inte alltid fallet på Coop. På det Willys vi brukar handla så på har det hänt att dom inte har alla erbjudanden framme, för från vissa familjer kommer 10 personer och köper 2.5 kg köttfärs var, men om man frågar personalen brukar dom alltid vara snälla och ta fram varorna...

Vår slutsats är att Willys är bäst sen, ICA, coop och sist Netto.. Netto har vi nästan slutat att handla på helt. Lidl handlar vi för sällan på för att ha någon uppfattning...