torsdag 8 januari 2009

Alternativ till Spotify

Eftersom vi är kunder hos bredbandsbolaget får vi testa online musiktjänsten Spotify gratis fram till påsk. Än så länge har vi bara testat några dagar men tjänsten var lätt att installera och fungerade som vi har nämnt tidigare även i Linux.

Spotify är inte den enda musiktjänsten som finns; idag går det att läsa i SvD om 2 nya musiksajter som utmanar Spotify. Dessa tjänster heter Chilirec och Tunerec och fördelen med dessa ska bland annat vara att de är helt webbaserade.

Tekniken bakom de två nya tjänsterna och Spotify är inte riktigt den samma. De två nya tjänsterna låter användarna per automatik ”spela av” de låtar som spelas på diverse webbradiostationer. Detta innebär att ljudkvaliteten är marginellt sämre än den hos Spotify där musiken kommer från skivor.

När vi inte längre får pröva på Spotify gratis så ska vi helt klart testa någon av dessa tjänster och deras utveckling kommer att följas med spänning.

1 kommentar:

Anonym sa...

www.grooveshark.com är bäst alternativet. Reklamfritt, cloudbased, har massor av musik som spotify aldrig får pga att det är folk som laddar upp själva. Mycket spelmusik vilket jag gillar också :)