Vi har under några veckor observerat att vi lätt hamnar i pastaträsket. Någon vecka har vi ätit pasta fem av sju dagar. Det finns många anledningar, den viktigaste är enkelheten. Att sätta på en kastrull vatten och slänga ihop en sås fixar man lätt på 15 minuter. En fördel med pasta med sås är att den platsar så bra i matlådan, såsen gör att det inte blir torrt. Pasta är också väldigt varierbart, man kan göra allt från lasagne, pasta carbonara till en enkel tomatsås med lök.
Pasta är egentligen inte så billigt, speciellt inte om man vill ha den nyttiga sorten med fullkorn. Samtidigt så är totalkostnaden för t. ex. en portion spaghetti med köttfärssås helt överkomlig.
För att få lite variation ska vi låta bli att äta pasta på helgerna när vi har lite mer tid att laga mat. Dessutom ska vi denna helg äta veckans fisk.
Har ni några tips på alternativ till pastaträsket?
These JBL Headphones Are Less Than $80 for Black Friday
13 timmar sedan
2 kommentarer:
Lamm och cous-cous?
Anonym: De ska vi göra någongång ;)
Skicka en kommentar