söndag 12 april 2009

Köttfärsås igen...

Igår gjordes det en gryta köttfärsås, på ca 600 gram nötfärs. Ca en tredjedel av såsen användes till piroger:


(alla piroger är inte med på bilden)

Degen är vanlig pizzadeg:
  • Olja
  • Salt
  • 1 paket jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 8 - 10 dl vetemjöl.
Medan degen jäste tog vi en löparrunda i det fina vårvädret. Det var vårt första försök att göra piroger, en fördel med piroger jämfört med att göra pizza är att man slipper osten. Både billigare och nyttigare!

4 kommentarer:

Anonym sa...

slipper osten? det är ju ost som är nyttigt! och så ska det vara en FET ost gärna 38% fetthalt.
vi äter LCHF,läs gärna mer:
http://kolhydrater.ifokus.se

29m2 sa...

Anonym: Vi tycker ost är gott, men ost är dyrt! Vad man menar med nyttigt är ju ganska klurig fråga, vi menade om man skippar ost så innehåller pirogerna färre kalorier... Men vi tror att man kan äta precis allt, men inte alltid!

Anonym sa...

Varför ser alla era bilder på mat så, ja - i brist på bättre ord, så osmakliga ut?

29m2 sa...

Anonym2: För att vi inte photoshop:ar dem ;)