söndag 1 februari 2009

Kassabok: Januari

Då var det återigen dags att sammanställa månaden som har gått. Januari blev en dyr månad trots försök till att dra ner på kostnaderna. Detta beror dels på att elen betalades denna månad men också på att det blev en del övriga kostnader så som bensinpengar, födelsedagspresent till en gemensam kompis och nya almanackor till både. Totalt blev det 7586:- fördelat enligt diagrammet.


  • Matkostnaden, 2481:-, för två personer känns helt okej.
  • De fastna kostnaderna, 3400:-, är internet, hyra och el. Här borde vi se över vår elförbrukning något alternativt byta till ett billigare elbolag för att försöka minska den fasta kostnaden något.
  • Skräpmat, 260:-, består av två kebab och en Kaffe Latte var. Detta kan man ju egentligen rationalisera bort men...
  • Alkohol, 397:-, även denna post går det ju att dra ner på...
  • Övrigt, 1048:-, innehåller som sagt allt från bensin till presenter. En post som förhoppningsvis inte kommer att bli lika stor framöver.
Vår kassabok innehåller bara sådana kostnader som har betalats gemensamt så förutom dessa kostnader har vi lite andra kostnader. Hon har till exempel inhandlat en träningskort för 600:- och Han har köpt en bok. Nästa månad ska vi försöka att redovisa även våra enskilda utgifter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skräpmat i form av endast 2 kebab och 2 latte kan ju också benämnas "guldkant" så länge det stannar på den där låga nivån... Bra jobbat tycker jag, skulle nog inte klara att vara så sparsam för egen del.

29m2 sa...

Anonym: Precis, guldkant på livet är ett måste...

Admin sa...

Tycker ni verkar ha en bra nivå på era utgifter! Härligt att det funkar så bra för er att bo ganska litet.

29m2 sa...

Finanskvinnan: Problemet är bara att det är våra gemensamma utgifter som vi redovisar, några hundra var tillkommer nog på en del kläder, böcker och någon lunch/fika.