lördag 7 februari 2009

Kyckling i ugn = dagens bajsmacka

I veckan köpte vi billiga kycklingdelar och dessa tillagade vi lite tex-mex inspirerat igår kväll. Vi penslade kycklingen med olja och tacokrydda och tillagade den i ugnen och till hade vi hemmagjord guacamole, salsa, nachochips och grönsaker. Detta blev väldigt gott och var inte alls svårt att tillaga egentligen. Fast om man räknar in kycklingos i hela lägenheten och tiden det tog att städa ugnen idag så vet vi inte ifall det var värt det. Vi gjorde kycklingdelarna på ett ugnsgaller med en plåt under som skulle samla upp eventuell droppad olja tänkte vi, men det slutade med att det stänkte olja i hela ugnen. Oljan brännde in och det stank kyckling i hela lägenheten och säkert även i hela trapphuset under kvällen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Semlor kan vara dyra att köpa men här är ett recept som borde bli billigt: 1 ägg, 3 msk socker, 75 g smör, 1 dl vispgrädde, 1 dl vatten, 500 g vetemjöl, 35 g jäst. Fyllning: 25 g sötmandel, 2 bittermandlar, 2-3 msk socker, 2 dl grädde. Beredning: vispa ägg och socker, ljumma grädde och vatten, rör ut jästen med ett par tsk socker. Jäs till dubbel storlek. Forma runda bullar, jäses väl. Grädda i "god ugnsvärme" 4-8 minuter. Pensla med vatten, svalna. Skär lock, urholka. Blanda brödmassan med skållad mald mandel och socker. Stor gräddklick. Sikta över med florsocker. Servera med mjölk.

Receptet är från 1935. Det spännande med kokboken är att alla recepten utgår från råvaror och inte halvfabrikat.

Anonym sa...

Mindes just min barndoms kycklinggrytor tillagade i lergryta, som var populärt då.

Här är ett recept någon lagt ut: http://hem.passagen.se/wegabo/recept/kycklinglergryta.html

Lergrytorna hittar man nog enklast hos "Myrorna", där många som köpt gryta tröttnat och lämnat in sin gryta. Priset för en gryta kan inte vara mer än 50 kr.

Anonym sa...

Ser man på!

http://www.blocket.se/vi/20157433.htm?ca=11_s

29m2 sa...

Anonym: Oj, tre kommentarer, vi antar att det är samma anonym? Semlor har redan bakats dock efter ett recept på Coop.se. Lergryta kanske vore något.

Anonym sa...

Lergryta är nog väldigt bra för den som gillar grillad kyckling. Jo, samma, fast det var först meningen att det bara skulle bli en (1) kommentar.

29m2 sa...

Anonym: Ett namn på en av våra läsare hade var kul, om du vill vara anonym så kanske ett alias vore något?