lördag 14 februari 2009

Storhandla till fots

Idag var det strålande solsken, fem minusgrader och snö. Vad passar bättre än en stärkande promenad?. Jo att storhandla, precis som alla svenssons med volvo och skrikande ungar. Istället för att bege sig till stadens "fina" köpcentrum och trängas på H&M, Hemtex mm så tog vi på oss våra största ryggsäckar och traskade iväg till stadens mest gettotaktiga område, och storhandlade på Willys, promenaden tar ca 30 minuter...

Vi handlade och handlade och allt fick inte plats i våra ryggsäckar, så vi fick lägga 1.50 kr på en plastkasse. Promenaden hem tog lite längre tid, mest för att vi hade handlat ca 25 kg mat:
Nån som har förslag på vad vi ska laga?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, men förslag på vad ni kan i-n-h-a-n-d-l-a och på temat "mervärde i retur". Om ni googlar på orden "shoppingvagn designtorget klassiker" så hittar ni till en prisvärd och mycket lättanvänd väska som dessutom har den stora fördelen att den också rymmer precis en stor papperskasse av typen "ICAs" om man skulle vilja det. Man behöver då inte heller bära tugnt i ryggsäckarna och denna rymmer nog mer än de flesta ryggsäckar oräknat fjällvandrarens vandringssäckar förstås.

Anonym sa...

Glömde säga att den passar bra att ha som insamlingskärl till pappersinsamlingen när den inte körs till/från affären

29m2 sa...

Anonym: Men man blir ju stor och stark av att bära en ryggsäck ;) Verkar dessutom jobbigt att tömma ut pappersinsamlingen för att gå och handla.

Anonym sa...

Vänta bara.... jag tyckte också en gång att shoppingvagn var det larvigaste man kunde ha, den åsikten ändrar man på senare när det känns meningslöst att kånka och man inte längre har någon prestige att bevaka. Men ryggsäck är också bra, det är väl egentligen enda alternativet? Att bära två tunga kassar i händerna, däremot, känns idag än mer idiotiskt än att bli sedd med shoppingvagn. Så var det inte när jag var 17 (eller 25).

Hur som helst, praktiskt att kasta ut alla tidningar samtidigt som man är på väg att handla, men det beror ju lite grann på hur pappersinsamlingen fungerar där man bor. Här finns en container, på annat håll ska man ställa ut kassen någon viss dag. Plus att det löser problemet med ytterligare en 'onödig' pryl som står och skräpar, genom vagnens nu dubbla roll kan man inbilla sig att det är ett bra köp! (Ofta handlar det ju om det, vad man inbillat sig.)