tisdag 17 februari 2009

Matlådor

I helgen gjorde vi sju matlådor med lasagne vilket är väldigt gott och passar väldigt bra att ha i matlåda. Andra saker vi brukar göra i matlådor är bland annat
  • Chili con carne
  • Korvgryta
  • Kycklingwok
Alla rätter väldigt goda och passande i matlådor. Men nu börjar vi bli trötta på att alltid äta samma fyra-fem rätter i matlådorna (och på kvällen innan). Är det någon som har ett tips på en god rätt som fortfarande är god dagen efter då den värms upp mikrovågsugn? Förutom detta krav så får den gärna vara nyttig och billig också.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är faktiskt lite dåligt med kokböcker som specialiserar sig mot just matlådor - om man nu behöver särskild kokbok. Letade lite för inspiration men hittade bara en (1). "Lilla lunchlådan" heter boken.

Något som inte har med mat att göra, men väl med att vara ekonomisk! Här är en kul liten pryl som besparade mig inköp av en ny ylletröja à 900 kr - min gamla men tyvärr dyra tröja hade blivit fult nopprig på gränsen till att kastas men med detta lilla don och tröjan placerad på strykbrädan några sekunder så blev den slät och fin som om den vore ny! En sådan borde jag ha köpt för länge sedan! "OBH Nordica Lint Remover".
http://www.netonnet.se/item.asp?iid=82786

Admin sa...

Makaronipudding och soppa tycker jag är de bästa matlåderätterna jag brukar göra. Soppan är ju lätttransporterad så länge den är fryst iaf.

29m2 sa...

Anonym: Ett annat tips är att raka av nopporna med en rakhyvel. Funkar om man är försiktig.

Finanskvinnan: Tack för tipsen. Soppa har vi aldrig vågat oss på i matlåda men frusen så borde det ju gå bra.